logo_mobil

Vi har samlat fakta kring sådant som rör våra tjänster nedan. Allt från hur rutavdraget fungerar till hur vi gör med nycklar, försäkringar och betalningar.

Snabbfakta om RUT-avdraget.

Begreppet rut står för rengöring, underhåll och tvätt. RUT-avdraget är på 75 000 kr per person/år. Du som kund behöver inte göra mer än att betala summan på din faktura som kommer månaden efter att städningen är utförd, sedan sköter YGS resten med begäran av RUT från skatteverket. RUT-avdraget gäller endast privatpersoner.

Betala enkelt via bank eller swish!

Faktura skickas runt den 7-10:e månaden efter utförd tjänst. Du har alltid 20 dagar på dig att betala innan fakturan förfaller. Fakturan skickas antingen via post eller mail, det väljer du som kund vad som passar dig bäst. Vid utebliven betalning hör vi alltid av oss innan en påminnelsefaktura skickas. Vi tar också emot betalningar via swish. 

Försäkring för oss och för dig.

Det är viktigt att företaget du anlitar har en bra försäkring. Därför har YGS en riktigt bra och trygg ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador hos dig om olyckan mot förmodan skulle vara framme.

Nycklar & säkerhet.

Du som kund ska veta att det är tryggt och säkert att lämna ut nycklar eller koder till YGS. Därför skrivs alltid nyckelkvittens av båda parter vid mottagande samt vid utkvittering av nycklar. Detta innebär att nycklarna förvaras på ett betryggande sätt så att de inte lånas ut till några obehöriga, att nycklarna inte markeras på ett sådant sätt så utomstående kan identifiera nycklarna till avsedd adress, att det inte tillverkas några kopior av nycklarna samt att vid eventuell förlust av nycklar att händelsen polisanmäls. Om du som kund väljer att lägga ut nyckel på avsedd plats inför städtillfället sker det på egen risk. 

Sena avbokningar

Avbokning inom:
48 timmar, avbokas kostnadsfritt.
24 timmar, 50% av beloppet faktureras.
12 timmar, 100% av beloppet faktureras.

Hemstäd

Vi som städar hos dig.

Det är alltid samma personal som kommer hem och utför städningen i ditt hem. Vid eventuell sjukdom finns det i regel möjlighet att få en vikarie, om inte så ombokar/avbokar vi städningen tills ordinarie personal är frisk igen. 

Vilken dag och tid passar bäst?

Tillsammans kommer vi överrens om en dag och tid som passar just dig. Du har såklart möjlighet att ändra dag och tid om det mot förmodan inte känns rätt. Vid standardpaketet 4 timmar så gäller tiderna 8:00-12:00 eller 13:00-17:00. Vanligast är att ha städning var 14:e dag, men även var 4:e vecka är populärt. Kunder med ett litet boende väljer ofta städ 2 timmar istället för 4. Det går givetvis även bra att boka 3 timmar om så önskas.

Vi tar med oss prylarna till dig.

YGS står för allt material, så som medel, mopp och trasor. Vi tar alltid med oss allt material vid varje tillfälle. Om du som kund ändå vill ha ett städkit som alltid finns hemma hos dig så meddela det vid första mötet. Det enda du behöver stå för är en fungerande dammsugare som ska finnas i bostaden.

Prisexempel hemstäd & storstäd
Städ 1 tim 250 kr
Städ 2 tim 500 kr
Städ 3 tim 750 kr
Städ 4 tim 1000 kr

Alla priser efter RUT-avdrag
Materialkostnad tillkommer med 20 kr per faktura

Fönsterputs

Bättre utsikt med YGS!

Tidig vårdag, solen skiner in genom fönstren. Du känner välbehaget i kroppen tills du ser hur skitiga fönstren faktiskt har blivit sedan dom sist blev rengjorda. Just smutsiga fönster är en såndär grej som man lätt skjuter upp och tänker att man gör senare. Den som en gång valt att anlita en fönsterputsare gör det oftast igen. Dels blir det ju riktigt bra och dels är det väldigt prisvärt.

Timpris för enkelhetens skull

Då vår fönsterputsare kommer till er har han med sig allt som behövs för att göra fönstren skinande rena. Hos oss betalar du 260:- per timma efter rut. Hur lång tid ett uppdrag tar beror helt på hur många fönster huset/lägenheten har och hur dom är utformade. Fönster som exempelvis är öppningsbara mellan fönsterglasen och/eller äldre fönster med spröjs tar ofta lite längre tid än exempelvis helt vanliga standardfönster.

Prisexempel fönsterputs
Fönsterputs 1 tim 260 kr
Fönsterputs 2 tim 520 kr
Fönsterputs 3 tim 780 kr
Fönsterputs 4 tim 1040 kr
Alla priser efter RUT-avdrag
Materialkostnad tillkommer med 20 kr per faktura

Vi fixar ditt flyttstäd!

Då du hör ordet flyttstäd kanske du inte hurrar och känner eufori. Vi blir dock väldigt glada för dessa uppdrag och för oss är flyttstäd en relativt stor del av verksamheten. Oftast kommer vi i ett team med minst två städare och en fönsterputsare då vi gör ett flyttstäd, ibland kommer vi ännu fler för att jobbet garanterat ska bli klart i utsatt tid. Vi arbetar metodiskt med en checklista för att inte missa några moment i arbetet. Vid varje flyttstäd görs en besiktning med köpare/säljare/hyresgäst. Före besiktningen sker även en internbesiktning för att kolla så att allt ser bra ut.

Varje detalj räknas

Spis, kylskåp, frys, golvbrunn, diskmaskin och allt annat som finns i en bostad ska vara noggrant städat då vi utfört flyttstädet. Vi putsar även alla fönster. Du betalar 60 kr per kvadratmeter efter rutavdrag för en bostad mellan 1-99 kvm, och 40 kr per kvadratmeter för en bostad från 100 kvm och uppåt. I priset ingår allt förutom en materialkostnad på 20 kr. 

Prisexempel flyttstäd
Flyttstäd 50 kvm 3000 kr
Flyttstäd 75 kvm 4 500 kr
Flyttstäd 150 kvm 6 000 kr
Flyttstäd 200 kvm 8 000 kr
Alla priser efter RUT-avdrag
Materialkostnad tillkommer med 20 kr per faktura

Lokalvård & Kontorsstäd

Låt oss göra det fint hos er!

Vill du att YGS ska städa hos ert företag ses vi först på ett kundmöte för att se över era behov. Vid mötet tittar vi över era lokaler och kommer med tankar och idéer på hur vi kan lägga upp städet på bästa sätt. Därefter uppskattar vi en tidsåtgång och ni får en offert av oss. Vissa ytor kanske endast behövs städas nån gång i månaden och andra ytor en gång i veckan. Vi skräddarsyr en städplan som ska passa ditt företag så bra som möjligt.

Tidsåtgång

Märker vi att städet går snabbare allt eftersom att vi kommer till er arbetsplats finns det möjlighet att dra ner antalet timmar. Det är inte ovanligt att det tar lite längre tid i början då det ibland kan vara mycket gammal smuts som ska städas bort men efter några städtillfällen går det ofta snabbare och snabbare.

Prisexempel lokalvård
Städ 1 tim 400 kr
Städ 2 tim 800 kr
Städ 3 tim 1200 kr
Städ 4 tim 1600 kr
Alla priser exkl. moms
Materialkostnad tillkommer med 20 kr per faktura