Snabbfakta om RUT-avdraget.

Begreppet rut står för rengöring, underhåll och tvätt. RUT-avdraget är på 75 000 kr per person/år. Du som kund behöver inte göra mer än att betala summan på din faktura som kommer månaden efter att städningen är utförd, sedan sköter YGS resten med begäran av RUT från skatteverket. RUT-avdraget gäller endast privatpersoner.

Betala enkelt via bank eller swish!

Faktura skickas runt den 7-10:e månaden efter utförd tjänst. Du har alltid 20 dagar på dig att betala innan fakturan förfaller. Fakturan skickas antingen via post eller mail, det väljer du som kund vad som passar dig bäst. Vid utebliven betalning hör vi alltid av oss innan en påminnelsefaktura skickas. Vi tar också emot betalningar via swish. 

Försäkring för oss och för dig.

Det är viktigt att företaget du anlitar har en bra försäkring. Därför har YGS en riktigt bra och trygg ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador hos dig om olyckan mot förmodan skulle vara framme.

Nycklar & säkerhet.

Du som kund ska veta att det är tryggt och säkert att lämna ut nycklar eller koder till YGS. Därför skrivs alltid nyckelkvittens av båda parter vid mottagande samt vid utkvittering av nycklar. Detta innebär att nycklarna förvaras på ett betryggande sätt så att de inte lånas ut till några obehöriga, att nycklarna inte markeras på ett sådant sätt så utomstående kan identifiera nycklarna till avsedd adress, att det inte tillverkas några kopior av nycklarna samt att vid eventuell förlust av nycklar att händelsen polisanmäls. Om du som kund väljer att lägga ut nyckel på avsedd plats inför städtillfället sker det på egen risk. 

Hem- och engångsstäd

Vi som städar hos dig.

Vi är just nu tre tjejer och två killar som arbetar på YGS. Det är alltid samma personal som kommer hem och utför städningen i ditt hem. Vid eventuell sjukdom finns det i regel möjlighet att få en vikarie, om inte så ombokar/avbokar vi städningen tills ordinarie personal är frisk igen. Då du väljer YGS gör du ett val för riktigt bra arbetsvillkor. Vi kan stå rakryggade då det kommer till personalfrågor och vi gör vårt yttersta för att vårt gäng skall jobba under så bra villkor som möjligt. En lön över kollektivavtal och ett personligt schema för att få ihop livspusslet är en självklarhet hos oss.

Vilken dag och tid passar bäst?

Tillsammans kommer vi överrens om en dag och tid som passar just dig. Du har såklart möjlighet att ändra dag och tid om det mot förmodan inte känns rätt. Vid standardpaketet 4 timmar så gäller tiderna 8:00-12:00 eller 13:00-17:00. Vanligast är att ha städning var 14:e dag, men även var 4:e vecka är populärt. Kunder med ett litet boende väljer ofta städ 2 timmar istället för 4. Det går givetvis även bra att boka 3 timmar om så önskas.

Vi tar med oss prylarna till dig.

YGS står för allt material, så som medel, mopp och trasor. Vi tar alltid med oss allt material vid varje tillfälle. Om du som kund ändå vill ha ett städkit som alltid finns hemma hos dig så meddela det vid första mötet. Det enda du behöver stå för är en fungerande dammsugare som ska finnas i bostaden.

Fönsterputs

Bättre utsikt med YGS!

Tidig vårdag, solen skiner in genom fönstren. Du känner välbehaget i kroppen tills du ser hur skitiga fönstren faktiskt har blivit sedan dom sist blev rengjorda. Just smutsiga fönster är en såndär grej som man lätt skjuter upp och tänker att man gör senare. Den som en gång valt att anlita en fönsterputsare gör det oftast igen. Dels blir det ju riktigt bra och dels är det extremt prisvärt. Då vår fönsterputsare kommer till er har han med sig allt som behövs för att göra fönstren skinande rena. Med RUT-avdraget betalar du 210:- per timma efter rut. Hur lång tid ett uppdrag tar beror helt på hur dina fönster är utformade. Fönster som exempelvis är öppningsbara mellan fönsterglasen och/eller äldre fönster med spröjs tar ofta lite längre tid än exempelvis helt vanliga standardfönster.

Flyttstäd

Vi fixar ditt flyttstäd!

Då du hör ordet flyttstäd kanske du inte hurrar och känner eufori. Vi blir dock väldigt glada för dessa uppdrag och för oss är flyttstäd en relativt stor del av verksamheten. Vi kommer oftast i ett team med minst två städare och en fönsterputsare då vi färdigställer dessa uppdrag. Vi arbetar metodiskt med en checklista för att inte missa några moment i arbetet. Vid varje flyttstäd görs en besiktning med köpare/säljare.

Lokalvård & Kontorsstäd

Företagskunder

Vi städar givetvis också hos företag. Vill du att YGS ska städa hos ert företag ses vi först på ett kundmöte för att se över era behov. Därefter uppskattar vi en tidsåtgång och ni får en offert av oss.